Министърът коментира пред БНТ, че не се притеснява от обвинения в

...
Министърът коментира пред БНТ, че не се притеснява от обвинения в
Коментари Харесай

Регионалният министър: Оградата по границата е временно съоръжение без решение за строеж

Министърът коментира пред Българска национална телевизия, че не се тормози от обвинявания в занемареност.
Следвайте " Гласове " в.

" Оградата " по границата с Турция всъщност е утвърдена като краткотрайно препятстващо оборудване, направено без документи за градеж и без издадено решение за стореж от страна на Министерство на регионалното развитие или Министерство на защитата. Това съобщи в предаването " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков.
За сходен вид уреди не се изисква позволение за градеж, не се издава и позволение за прилагане. Това значи, че т. нар. ограда е построена по този начин, че да не предстои на надзор от страна на нито едно министерство, стана ясно от думите му. 
" Има планове за оборудването, само че те са следени само от регионалните шефове, които нямат никакъв административен потенциал за строителство. Нито Министерство на регионалното развитие, нито МО не са издали решение за градеж и в един миг обектът е бил безусловно трансфериран на регионалните шефове да се занимават с това оборудване. Оттук нататък следва да бъде ясно какво е било заданието, дали е изпълнен добре планът, тъй като не е ясно дали е изпълнен. Много пъти съм казвал - каквото си поръчаме, това получаваме. В случая май не сме си поръчали това, а сме си поръчали освен това ", съобщи Шишков.

Министърът разкритикува някогашните ръководещи, построили преградното оборудване, че не са довършили втория стадий от първичния план.  " Изграждането на това оборудване е било неозбежно като нужда. Въпросът е за какво с него не са се занимавали министрите - на вътрешните работи, на защитата или на районното развиване и благоустройството. Ще ви дам образец - с интерконектора, в случай че се занимаваха регионалните шефове - те доста помогнаха, само че нямаше да съумеят да го вкарат в употреба. Същото е и с оградата ", съобщи Шишков.
Той разяснява, че не се тормози от обвинявания в занемареност. Според Шишков отговорност би трябвало да се търси от хората, които са създали по този начин оборудването, че то да не предстои на надзор от съответните институции.
Регионалният министър арх. Иван Шишков разяснява и избора на място за градеж на Национална детска болница в столичния квартал " Овча купел ". Той дефинира мястото като извънредно комфортно за задачата - с добър достъп и задоволително пространство за създаване на лечебно заведение. Той изрази вяра, че до завършването на детската болница в " Овча купел " ще е завършил и ремонта на Околовръстния път там.
" Ще вършим болница, а не поликлиника. Ако е поликлиника, ще я вършим по този начин, че да е комфортна за нечий квартал. Като вършим болница, тя би трябвало да е на място с положителни транспортни връзки и да е отвън центъра на града. Трябва да я създадем по този начин, че да е налична освен на софиянци, а да има комфортен транспорт до нея и за хора от други елементи на страната. За мен това е най-удобното място, тъй като пространството е огромно и ще може да се построи болница без поправки на към този момент съществуващи постройки ", разяснява той.
Приоритет при строителството на пътища са тунелът под прохода Петрохан и връзката с Прохода на Републиката, която би трябвало да свърже Русе с Маказа, съобщи още Шишков.
" В България си приказваме за автомагистралите изток-запад, само че връзките север-юг са доста значими. Те вършат същинската съгласуваност сред Северна и Южна България. Изоставането стопански на Северна България няма да се реши със завършването на Автомагистрала " Хемус ", а когато бъдат направени тези връзки. Те имат и геополитическо значение ", съобщи Шишков.
В момента е предоставен Оценка на въздействието върху околната среда на плана за тунел под Петрохан. 
Целия диалог вижте във.
Източник: Българска национална телевизия
 
 
 
13 Ное 20223712 Ное 202243711 Ное 202245011 Ное 2022156009 Ное 202223109 Ное 20221182Коментарипоглед13 Ное 2022 11:00ч.
Гърция за два пъти помалко среддства направиха железобетонна пграда. Така беше при тези ръководещи.ГРАБЕЖИ.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Вальо Релсата що е още на независимост?13 Ное 2022 11:50ч.
Той открадна главната част от парите за " оградата ".
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Мери13 Ное 2022 12:45ч.
Виж оградата на унгарците! През сръбската граница от доста години пиле не може да прехвръкне без сериозна инспекция. Хората си пазят своето.... Така и би трябвало!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Анита13 Ное 2022 14:04ч.
Това е същинското лице на Мелони! Тепърва медиите ще пишат за " непредвидените " аспекти на дълбоката и същина. КАК МОЖА?! От толкоз обществени персони тъкмо Робрто Савиано! Който е чел " Гомора ", или е имал нерви и храброст да изгледа сериала, е наясно с всичко. За следващ път бедната, онеправдана, " мързелива " и " корумпирана " Южна Италия ще се окаже лакмус за дълбините процеси в италианската държавност и народопсихология. Явно Фалконе, Борселино и всичките " пчелички " от максипроцесите са били напразни?! Недостатъчни?! Смехотворни идеалисти в този свят на взривени тръбопроводи, стратегически мостове и хищни спътници? Горкият Роберт Савиано! Тази измъчена душа, който преди да стане публицист и държавник си остава човешко създание. Абсолютно достоверен и емоционален: както при отбраната на мигрантите, по този начин и при написването на " Гомора ". Преди е направил една, единствена съдбовна неточност: НАПИСАЛ Е ЦЯЛАТА ИСТИНА.И е бил наказан от зложелател, който не прости и не не помни. Сега застава против друго мощно торнадо: новите спасители на Италия, гаранти за цивилизацинен избор и ДНК еднаквост. Наистина ли някои хора, като Савиано, в никакъв случай не си научават уроците и настъпват непрекъснато една и съща лопата? Лош шанс? Съдба? Не имам вяра. По-скоро тази жена не знае с какъв кибрит си играе, изправяйки се против Савиано. Ако всичко е умишлено и радикализмът и занапред ще набира скорост, няма да се учудя в случай че към този момент работи за концепциите на Умберто Боси: постепенно, скрито, незабележимо, само че поредно. Все отново Салвини е неин сътрудник, а вратите на Ада се намират в Сицилия.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани26 Окт 2022149519 Окт 202276909 Ное 202290424 Sep 20222659
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР